A decedat Aristotele Onassis, armator grec

Aristotele Onassis s-a nascut pe 20 ianuarie 1906 in Smyrna si a decedat pe 15 martie 1975 in Paris si a fost un armator grec.

Aristotelis Sokratis Onassis la 17 ani, fuge in Argentina, cu doar cativa dolari asupra lui. La Buenos Aires reuseste sa fie angajat ca telefonist, si profita de ocazie pentru a investi in vechile afaceri ale familiei lui, ajungand sa prospere. Inainte de implinirea varstei de 25 de ani, ajunge sa detina multe nave de linie, petroliere si baleniere.

Onassis se casatoreste pe 28 decembrie 1946 cu Athina Livanos, fiica lui Stavros Livanos, magnat al transporturilor. Fiul lor, Alexander (30 aprilie 1948 – 23 ianuarie 1973) si fiica lor Christina (11 decembrie 1950 – 19 noiembrie 1988), se nasc la New York. Onassis si soprana Maria Callas au avut o aventura de notorietate publica. Onassis si-a încheiat aventura prin casatoria cu Jacqueline Kennedy, vaduva presedintelui american John F. Kennedy, casatorie ce a avut loc la data de 20 octombrie 1968.

Onassis se stinge din viata la varsta de 69 de ani în Neuilly-Sur-Seine, Franta, din cauza unei pneumonii, o complicatie a afectiunii de care suferea in ultimii sai ani de viata, miastenia gravis. Conform testamentului, fiica sa Christina a mostenit 55% din averea Onassis, in timp ce restul de 45% au fost folositi pentru “Fundatia Alexander S. Onassis” infiintata in memoria fiului sau Alexander Onassis.

InfoAzi

Astazi in lume. Astazi online.

Lasă un gând: