Despre proiect

InfoAzi a aparut ca urmare a unei pasiuni comune, pentru istorie si viata unor mari personalitati, a catorva dintre membrii echipei Blue Star Design. Proiectul a inceput sa fie pus pe “hartie” inca din 2009. Pentru ca nu doream sa fim un fel de wikipedia si pentru ca nici nu avem cum, cele peste 17 000 de titluri si/sau articole care s-au adunat au fost impartite initial pe zile, oferind o cronologie a celor mai importante evenimente care s-au desfasurat de-a lungul istorie intr-o anumita data, de aici si denumirea de Infoazi. Din 2009 si pana in prezent am reusit sa acoperim cu evenimente fiecare zi a anului. Desigur, lista noastra de evenimente este intr-o permanenta actualizare, motiv pentru care speram sa ne scuzati daca ne-a scapat ceva.

La proiect au participat mai multi colegi de-a lungul timpului, astfel ca, poate unii dintre vor sesiza o usoara diferenta in modul de relatare al unor evenimente. Deasemenea, pornindu-se oarecum de la pasiunea fiecaruia pentru un anumit domeniu, se observa o mai mare acoperire a unor subiecte sau categorii de subiecte in comparatie cu altele.

Recent am decis mutarea proiectului pe o platforma noua care sa ne permita o mai buna impartire pe categorii a tuturor acestor evenimente. Cu aceasta ocazie ne-a fost mai usor sa observam si minusurile pe care le avem in acoperirea unor subiecte. De exemplu, se vede clar ca viata marilor compozatori de muzica simfonica a fost cu mult mai bine documentata, sa spunem, decat viata marilor sportivi ai lumii. Speram in timp sa reusim sa aducem completari unor domenii.

InfoAzi este impartit acum in doua mari categorii – evenimente care s-au intamplat in lume si personalitatii ale lumii – fiecare dintre acestea avand la randul sau alte sub-categorii, astfel, in prima categorie evenimentele se impart la randul lor in functie de domeniul de interes(din sport, din arta si cultura, din istorie si evenimente diverse, carora ne-a fosr ceva mai greu sa le gasim o incadrare). A doua categorie, strans legata de prima, se regaseste acelasi principiu de organizare. Personalitatile lumii sunt impartite in functie de domeniul pentru care au ramas in istorie. In culisele politicii ne vom intalni cu cei mai cunoscuti politicieni, lumea literelor ne o ofera o cronologie a celor mai importanti scriitori, jurnalisti sau publicisti, in lumea muzicii si artei ne intalnim cu cei mai cunoscuti  compozitori, muzicieni, pictori, sculptori sau arhitecti. Le datoram cunoasterea si confortul, cele mai importante personalitati din domeniul stiintei, inovatiei si tehnicii pot fi intalnite in categoria dedicata lor. Teatrul si cinematografia nu le-am despartit, astfel ca aici va veti intalni cu actori, regizori, scenaristi sau producatori din ambele tabere. Atleti, gimnasti, boxeri, alpinisti pot fi intalniti in lumea sportului. In unele cazuri ne-a fost mai greu sa gasim o incadrare cat mai potrivita, in mare parte datorita dorintei de a nu ne incarca cu foarte multe categorii, astfel la alte personalitati ale lumii, veti gasi de la exploratori, aviatori, astronauti pana la pirati, criminali notorii, designeri de moda sau amante celebre. Apoi avem categoria oameni care au facut istorie, in care va puteti intalni cu imparati, regi, presedinti, dictatori, generali,  prim-ministrii sau papi.

Apoi mai avem doua categorii de evenimente, de data aceasta aceasta evenimente recurente cum sunt evenimentele religioase sau zilele nationale si internationale.

Profitand de mutarea pe noua platforma ne gandeam sa incercam sa evidentiem cumva evenimentele si/sau personalitatile in stransa legatura cu tara noastra. Astfel s-a nascut categoria “Legat de Romania“.

O alta nouatate o reprezinta introducerea unor categorii pe diverse domenii de interes, cum este de exemplu “Academia Romana“, in care practic am incercat sa ordonom cronologic principalele momente din istoria acestui for, dar si sa enumeram principalele personalitati care l-au condus. Pe aceeasi idee am mers si cand am selectat “Laureati ai Premiului Nobel“. Astfel de selectii vom introduce constant, de acum incolo.

Probabil rubrica “Opinii” a fost cea pe care am neglijat-o cel mai mult in ultimul timp, sper sa remediem si acest aspect.

Dorinta noastra este sa va oferim un continut cat mai usor de accesat si/sau filtrat, scurt si la obiect. Avand in vedere numarul mare de informatii stranse e posibil sa se fi strecurat si unele erori, de scriere sau de date, pe care daca le remarcati, v-am multumi sincer daca ni le-ati sesiza si noua folosindu-va de de datele din pagina noastra de contact.

Deasemenea va rugam sa cititi si termenii si conditiile de utilizare a website-ului precum si politica de confidentialitate si cookies.