Nationalizarea faza UE

Cipru nevoit sa indeplineasca conditiile UE s-a gandit ca, peste noapte, sa taxeze cu pana la 10% depozitele bancare promitand, chipurile, oferirea catre pagubiti a actiuni in bancile care, de fapt, inghit pentru ele banii.

Asadar, taxa de protectie ascunsa pe care o cer bancile pentru a supravietui nu reprezinta altceva decat o forma de nationalizare a banilor cetateanului de rand. Pentru a supravietui, mai nou, UE a gasit o alta forma de taxare a omului de rand.

Anii ’50 ai comunismului se intorc sub alta forma…pe ei scriind anul 2013 al UE. Nu ma intelegeti gresit. Chiar vreau integrarea in randul tarilor europene. Insa ma tot gandesc in ultima vreme ce aduce bun? Teama noastra de rusi, perfect indreptatita, ne face sa fim pro-europeni fara sa ne punem macar un singur semn de intrebare. Rusii au facut o serie de rele inimaginabile si pentru asta ii detest.

Intrebarea pe care eu mi-o pun este urmatoarea: UE in marea ei intelepciune nu cumva are tendinte de a se transforma si de a da putere deplina asupra celorlalte state unui pumn de tari cu care, de-a lungul timpului, Europa a avut probleme? Franta – Napoleon, Germania – Primul si al Doilea Razboi Mondial.

Oare Europa unita nu ar trebui sa insemne egalitate si nu servitute? Oare nu gresim nevazand ce se intampla? Un stat incearca din nou sa conduca Europa. Un stat care, in doua randuri, a provocat numai rau continentului nostru si nu numai. Un stat care pentru ca a fost permanent doritor de putere a dezlantuit iadul, iar dupa iadul lui a venit iadul rusesc….. In orice epoca a istoriei pericolul eventualului stapan este permanent…de aceea echilibrul democratic este important.

SD

InfoAzi

Astazi in lume. Astazi online.