S-a nascut Michael Jordan, jucator de baschet american

Jeffrey Michael Jordan s-a nascut pe 17 februarie 1963 si este un fost jucator profesionist american de baschet. De asemenea, Jordan este om de afaceri. Este considerat cel mai bun baschetbalist al tuturor timpurilor. Este supranumit si "Air Jordan" sau "His Airness". Printre altele a castigat si titlul de cel mai bun jucator defensiv din NBA.

Intre 1991 si 1993, a castigat toate cele trei titluri ale NBA, cu echipa la care s-a si consacrat, Chicago. Impreuna cu Jordan, Chicago Bulls a realizat un nou record al NBA, castigand toate cele 72 de meciuri, din tot atatea posibile, in sezonul 1995-1996.

In 19 ani de cariera, Jordan detine urmatoarele titluri: 5 premii NBA MVP (Most Valuable Player), 10 aparitii in prima echipa a NBA, 9 aparitii in cea mai buna echipa defensiva a NBA-ului, 14 aparitii All-Star Game, 10 titluri pentru cel mai bun marcator, 3 titluri de REBOUND (Recuperare), precum si trofeul anului 1988 de cel mai bun aparator din NBA. Mai detine si recordul pentru cea mai mare medie de puncte marcate pe meci (30.1/meci), precum si cel de cea mai mare medie a punctelor marcate pe meci in play-off (33.4/meci).

In 1996 joaca in comedia animata "Space Jam", impreuna cu desenul animat Bugs Bunny. Jordan este unul dintre proprietarii si managerii sportivi ai celor de la Charlotte Bobcats.

InfoAzi

Astazi in lume. Astazi online.

Leave a Reply