A decedat Mihai Mereuta, actor roman de teatru si film

Mihai Mereuta s-a nascut pe 29 noiembrie 1924 in Santa Mare, jud. Botosani, si a decedat pe 1 aprilie 2003 in Bucuresti. A fost un actor român.
A jucat pe scena Teatrului Municipal din Ploiesti (Teatrul Toma Caragiu), în rolul Cetateanului turmentat din piesa O scrisoare pierduta de Ion Luca Caragiale. În 1957, la solicitarea Luciei Sturdza Bulandra, actorul vine pe scena bucuresteana. Va juca alaturi de: Ion Caramitru (Tineri casatoriti cauta camera), Mariana Mihut (Interviu), Toma Caragiu si Margareta Pâslaru (Opera de trei parale).
Ultimul rol important în care a putut fi aplaudat a fost cel din piesa “Boabe de roua pe o frunza de lotus în bataia lunii”, jucata pe scena Teatrului National din Bucuresti, în regia lui Gelu Colceag.
Mihai Mereuta a încetat din viata în data de 1 aprilie 2003, la Spitalul de Urgenta Floreasca, în urma unui stop cardiac.
Filmografie: Doi haiduci si o crâsmarita, Liceenii Rock ‘n’ Roll, Am o idee, Iancu Jianu, haiducul, Iancu Jianu, zapciul, Ecaterina Teodoroiu, Ora zero, Ultima frontiera a mortii, Misterul lui Herodot, Serenada pentru etajul XII, Pe aici nu se trece, Pacala, Cu mâinile curate, Haiducii lui Saptecai, Mihai Viteazul, Serbarile galante, Padurea spânzuratilor etc.

InfoAzi

Astazi in lume. Astazi online.