Anne Hutchinson, cea care va deveni prima femeie lider religios din coloniile americane, ajunge în colonia Golfului Massachusetts împreună cu familia

Pe 18 septembrie 1634, Anne Hutchinson, cea care avea să devină unul dintre cei mai vocali lideri religioși din coloniile britanice din America de Nord, ajunge în colonia Golfului Massachusetts împreună cu familia ei.

Se stabilește în Cambridge și începe să organizeze întâlniri cu femei din Boston în casa ei, conducându-le în discuții despre problemele religioase și cele mai recente predici. În scurt timp, la întâlnirile ei participă și predicatori și magistrați, membri marcanți ai comunității. Anne Hutchinson considera și susținea că credința era suficientă pentru mântuire și, prin urmare, oamenii nu aveau nevoie de biserici și legi bisericești. Până în 1637, Anne Hutchinson ajunsese la o asemenea influență încât devenise o amenințare pentru liderii locali, motiv pentru care a judecata și gasită vinovată de erezie împotriva ortodoxiei puritane. Alungată din Massachusetts, a fost urmată de un grup de 70 de adepți în Rhode Island – o colonie fondată de Roger Williams a cărei bază era libertatea religioasă. Acolo a fondat o așezare pe insula Aquidneck.

După moartea soțului ei în 1642, s-a stabilit în apropierea Golfului Pelham, New York. În 1643, ea și copiii ei mor într-un masacru condus de indieni. Doar unul dintre copii supravietuiește masacrului. Este recunoscută drept prima femeie lider religios din coloniile americane.

Sursa:

www.history.com/this-day-in-history/anne-hutchinson-arrives-in-the-new-world

InfoAzi

Astazi in lume. Astazi online.