Este descoperita epava galionului spaniol Nuestra Senora de Atocha scufundat in 1622

Nuestra Senora de Atocha, a fost un galion spaniol, parte a flotei spaniole, care facea legatura intre Lumea Noua si Spania, scufundat in 1622.

Galionul, era incarcat cu metale si pietre pretioase, tutun, cupru si indigo. Vasul trebuia sa faca parte dintr-un convoi de 28 de galioane, care pleca din Havana, Cuba, catre Spania. Convoiul a plecat cu o intarziere de 6 saptamani din Havana, in 4 septembrie 1622. Vasul Nuestra Senora de Atocha, a nimerit in 6 septembrie intr-o furtuna, a intrat in deriva si s-a izbit de un recif de corali, scufundandu-se imediat. Din intreg echipajul au supravietuit 3 marinari si 2 sclavi.

O parte a epavei a fost descoperita dupa 363 de ani, de catre o echipa de cautatori de comori, condusa de catre Mel Fischer (21 august 1922 – 19 decembrie 1998). Totusi, pupa vasului, care continea conform informatiilor smarladele de Muzo, nu a fost descoperita. Valoarea estimata a incarcaturii formata din lingouri de aur si argint precum si monezi spaniole de aur, a fost de 400.000.000 dolari SUA. Dupa 9 ani de litigii cu guvernul SUA si Statul Florida, comoara a revenit lui Mel Fischer.

InfoAzi

Astazi in lume. Astazi online.