Principele Carol de Romania (Carol al II-lea), renunta pentru a doua oara la tronul Romaniei

Principele Carol de Romania (Carol al II-lea, Rege al României, Principe de Hohenzollern-Sigmaringen) ii adreseaza tatalui sau, Regele Ferdinand al Romaniei, o scrisoare prin care ii anunta renuntarea la tronul Romaniei. Cea de a doua renuntare la tronul Romaneii este facuta de Principele Carol in favoarea relatiei sale cu Elena Lupescu.

Carol o intalneste pe Elena Lupescu, pentru prima oara la 14 februarie 1925 si incepe o relatie cu aceasta. Pentru a-l indeparta de Elena Lupescu, regele Ferdinand, decide ca Principele Carol sa reprezinte casa regala la funeraliile Reginei-mame Alexandra a Marii Britanii. Dupa funeralii Carol pleaca la Paris unde se inalneste cu Elena Lupescu si pleaca impreuna la Venetia, de unde ii va adresa in 12 decembrie 1925, regelui o scrisoare de renuntare la tron.

O a doua scrioare care confirma renuntarea este data de Carol la 28 decembrie 1925. Scrisoarea sa de renuntare la tron va fi ratificata de Consiliul de Coroana, iar Parlamentul va vota in 04 ianuarie 1926 indepartarea lui Carol de la tron. Carol va primi numele de Carol Caraiman.

InfoAzi

Astazi in lume. Astazi online.