A decedat Gina Patrichi, actrita romana

Gina Patrichi s-a nascut pe 8 martie 1936 in Bucuresti si a decedat pe 18 martie 1994 in Bucuresti. A fost o actrita de teatru, film, radio si televiziune din România.
A urmat cursurile Institutului de Teatru „I.L. Caragiale” din Bucuresti, la clasa Aurei Buzescu, timp de trei ani, începând din 1952, fiind admisa cu toate ca nu îsi încheiase înca studiile liceale, dar si exmatriculata înainte de absolvire, din motive disciplinare.
Gina Patrichi a jucat la Teatrul Dramatic din Galati pâna în anul 1964, când a fost invitata sa se alature colectivului Teatrului Bulandra din Bucuresti. A lucrat cu mari regizori, precum Liviu Ciulei, Valeriu Moisescu, Lucian Pintilie, Vlad Mugur, Radu Penciulescu, Andrei Şerban, Catalina Buzoianu.
Gina Patrichi a fost casatorita cu avocatul Victor Anagnoste, din 1959 pâna la disparitia prematura a actritei (la doar 58 de ani). În 1966 s-a nascut fiica celor doi, Oana.
Teatru: Dimineata pierduta, Hamlet, Romeo si Julieta la sfârsit de noiembrie, Amintiri, Hedda Gabler, Azilul de noapte, Elisabeta I, Caterina de Medici, Puricele în ureche , Nora, Titanic vals etc. Filmografie: Hanul dintre dealuri, Duminica în familie, Morometii, Pe malul stâng al Dunarii albastre, Fram (serial TV), Lumini si umbre (partea a II-a), Lumini si umbre (partea I), Saltimbancii, Proba de microfon, Tata de Duminica, Nemuritorii, Dincolo de nisipuri, Trecatoarele iubiri, Felix si Otilia, Padurea spânzuratilor etc.

InfoAzi

Astazi in lume. Astazi online.