A decedat William Henry Harrison, al 9-lea presedinte american

William Henry Harrison s-a nascut pe 9 februarie 1773 si a decedat pe 4 aprilie 1841. A fost un lider militar american, politician si cel de-al 9-lea presedinte al Statelor Unite ale Americii (intre 4 martie 1841 – 4 aprilie 1841). Harrison a fost primul guvernator al Teritoriului Indiana si membru al House of Representatives si senator din partea statului Ohio.

A dobandit faima nationala ca erou de razboi, dupa invingerea indienilor americani in batalia de la Tippecanoe, din 1811, lupta in urma careia a dobandit numele de “Tippecanoe” sau “Old Tippecanoe”. Ca general in Razboiul din 1812, contributia sa cea mai notabila a fost obtinerea victoriei in cadrul bataliei cunoscuta ca Battle of the Thames, victorie care a clarificat dominatia americanilor asupra britanicilor in zona de care Harrison era responsabil.

Cand William Henry Harrison a ocupat oficial functia de presedinte al Statelor Unite ale Americii, in 1841, la varsta de 68 de ani, era cel mai in varsta presedinte al tarii, record ce a tinut 140 de ani, pana la alegerea lui Ronald Reagan in alegerile prezidentiale din 1980. Harrison a murit dupa doar 31 de zile de la ocuparea functiei, stabilind astfel un alt record, de data aceasta neegalat, acela de a fi presedintele celei mai scurte presedintii din istoria SUA. Harrison a fost, de asemenea, primul presedinte american care a decedat in timpul mandatului sau, ultimul presedinte nascut in timpul ocupatiei britanice si bunic al celui de al 23-lea presedinte al Statelor Unite, Benjamin Harrison.

InfoAzi

Astazi in lume. Astazi online.