Abraham Blauvelt, explorator, corsar și pirat olandez, este nevoit să părăsească colonia olandeză New Amsterdam
Abraham Blauvelt, corsar, pirat și explorator olandez în America centrală, angajat al Companiei Olandeze a Indiilor de Vest și al Companiei Suedeze a Indiilor de Est (începând cu 1640), a încercat să obțină sprijin englez pentru fondarea unei colonii în Nicaragua, lângă orașul Bluefields, numit astfel după el.
În 1644, de la comanda propriei nave realizează, cu succes, raiduri împotriva navelor spaniole care aveau baza în sud-vestul insulei Jamaica, astăzi golful Bluefield. Captura o vinde coloniei olandeze din New Amsterdam (New York). După încheierea păcii dintre Spania și Olanda în 1648, este nevoit să părăsească New Amsterdam. Pleacă spre Newport, Rhode Island pentru a vinde restul prăzii. Guvernatorul Rhode Island îi confiscă o parte din pradă și pentru ca Rhode Island să nu dobândească o proastă reputație, datorită tranzacțiilor cu pirații, îl forțează pe Blauvelt să părăsească colonia. În anii care urmeaxă este văzut la comanda unei corăbii franceze, numită La Garse. Se pare că a trăit mai mulți ani printre localnicii din Capul Gracias a Dios, în apropiere de granița dintre Honduras și Nicaragua.
În 1660 este recrutat de Christopher Myngs care organiza un raid pentru jefuirea coloniei spaniole de la Campeche, din sudul coastei Mexicului. Acest raid încununat cu succes va deveni un model pentru viitoarele raiduri piraterești în regiunile de coastă, specifice erei bucanierilor. Flota de 40 de nave comandată de Christopher Myngs, alături de Edward Mansvelt, Henry Morgan și Abraham Blauvelt ocupă orașul după 2 ore de luptă, la începutul lui februarie 1663. Captura se ridică la 150 000 de dolari americani (din argint) și 14 nave. Carol al II-lea al Angliei va fi însă nevoit să interzică raidurile asemănătoare, atât de devastatoare, având mare nevoie de Spania, ca aliat de data aceasta în războiul împotriva Olandei. După acest raid, nu se mai cunosc alte detalii despre soarta lui.
Surse: