Asa grait-a don Traian

In imnul nostru national exista o referire la un mare om pe care noi romanii il consideram inaintasul nostru, Imparatul Traian. Traian, in postura de Imparat al Imperiului Roman, este retinut de istorie drept unul dintre cei mai importanti domnitori sub a carui conducere Imperiul Roman a atins apogeul extinderii sale. Traian in ipostaza mioritica contemporana, cea de Basescu, se comporta ca un Imparat, desi e doar un Presedinte (in ultima vreme nici macar atat), spre fericirea multora trecator, si care va fi retinut de istorie drept cel care confunda pozitia de Presedinte cu cea de Imparat si care a reusit cu succes sa tarasca tara in cea mai crunta saracie. Este cel care a impus si a ridicat minciuna la rang de politica de stat. Cu alte cuvinte a actionat invers tizului sau imparatesc.

Pana mai zilele trecute Imparatu’ mioritic a tacut… mai, mai sa credem ca a revenit la ipostaza de presedinte cu simt si bun simt la adresa Constitutiei, dar… se pare ca tacerea era doar o stare de moment, impusa de altii (cel mai probabil)… o stare eminamente trecatoare si in nici un caz de durata pentru ipochimen. Ieri seara, Don’ Traian a impartit la tot poporul din intelepciunea sa, adresandu-se in special poporului sau portocaliu aflat de ceva vreme in umbra. Ca un adevarat Imparat a trambitat mai multe cugetari ce merita, sa spunem, analizate. Imperator infiereaza proletar pe toti cei care se opun perfectei sale pupile blondine cu botine si gentute scumpe.

A doua zicere a lui Imperator este cea referitoare la Domnul Blaga, cel care se incapataneaza sa nu fie un supus cuminte si nu raspunde la ordinul atat de increzutului Don. Aici…exista dubii. Domnul Blaga isi doreste clar sefia PDL. Nu stiu sigur daca nu va ceda in fata farmecelor basesciene (farmece fie ele si in forma de dosar(e)).

In economia emisiunii televizate respective…. Imparatu’ anunta ca PDL-ul are candidat, inainte ca PDL-ul sa stie acest lucru. Mai departe se ia de Ponta si Chitoiu aberand pe tema Oltchim uitand sa spuna ca, de fapt, statul roman nu mai detine la Oltchim decat 2/3 din actiuni (deci nu mai poate face nimic).

Desi s-a luat si de neuitatul sau prieten Voiculescu precum si de USL si compania, Basescu a iesit pe ecrane pentru a face ordine intr-un partid inexistent politic. Durerea lui nu este ca nu este acceptata prima donna sa, ci ca pierde controlul unui partid pres. Un partid care merita cu varf si indesat ce i s-a intamplat si, mai ales, ce urmeaza a i se intampla.

S.D.

*Imagine header – Conventia PD-L 2013 – Traian Băsescu; Traian Băsescu, la Convenția națională extraordinară a Partidului Democrat-Liberal, 23 martie 2013 În planul secund: Gheorghe Ștefan, Emil Boc, Elena Udrea, Florin Popescu, ?, Teodor Paleologu | Răzvan Socol

InfoAzi

Astazi in lume. Astazi online.