Despre dreapta românească, cu regret

PNL, singurul partid care afirmativ este de dreapta, este într-o degringoladă totală. Din partea PNL-ului vin doar știri despre cum se luptă diverse tabere (de la seniori la juniori) sau atacuri lipsite de consistență la adresa unui PSD ”nemuritor și rece”. PNL prin unirea cu mult hulitul PDL, a reușit o contraperformanță notabilă, să preia stilul PDL, acoperind cu un nume strălucitor, o mizerie politică numită PDL și transformând un partid istoric, într-o jalnică adunătură de politicieni mărunți.

Am sperat că venirea la cârma PNL-ului a d-lui Victor Orban va da un nou suflu PNL-ului, suflu care să poziționeze PNL-ul ca un adevărat partid de opoziție față de PSD, partid care să vină cu alternative viabile la problemele cu care se confruntă societatea românească. Din păcate PNL alege calea cea mai simplă, aceea a opoziției tip remorcă PSD. De ce spun asta: deoarece PNL-ul preferă poziția de post-reacție la mișcările PSD, se limitează să critice PSD-ul, după ce acesta pune în practică măsuri fiscale sau de altă natură de-a dreptul criminale. PNL nu este în stare să producă decât vorbe, demonstrând că lătratul pe lângă căruța PSD, este politica de baza a întregului staff PNL, în frunte cu dl. Ludovic Orban. Din păcate lătratul pe lângă căruța PSD, nu este nici program de guvernare și nici un set de contramăsuri la politica deșănțată de stânga a PSD. Dacă accesăm site-ul PNL-ului, la secțiunea Programul de guvernare al PNL, dăm de o nouă mostră de incapacitate politică a PNL-ului, care în loc de un program de guvernare, prezintă un set de ”100 măsuri liberale în completarea proiectelor prezentate de Dacian Cioloş prin Platforma România 100”. Adică în traducere, schelălăim pe lângă căruța d-lui Dacian Cioloș, că poate … . În condițiile în care d-nul Dacian Cioloș, încă nu a aflat ce dorește de la viața politică din România, fiind într-o contemplare a peisajului politic românesc, contemplare care în final va duce la dispariția capitalului său de simpatie. PNL-ul dovedește, încă o dată că nu este capabil să stea pe propriile picioare, adică nu are nici măcar o identitate proprie politică, agățându-se de o căruță inexistentă.

Strategia PNL-ului de a se declara partid popular, s-a dovedit un eșec, PNL-ul la ora actuală nu mai este nici partid liberal, nici partid popular, ci un amestec portocaliu diform unde domnește haosul, incapabil să producă prin ”noi înșine” (sic!) nimic.

Întrebarea este ce se întâmplă pe dreapta și ce urmează? Pe dreapta, din păcate, nu se întâmplă nimic, la PNL, e clar, în rest pe dreapta ce avem??? USR-ul nu e clar ce este, pe moment pendulează între necunoscute, dar sunt foarte activi, se luptă intens, dar între ei, încercând să afle cum stăm cu familia formată din bărbat și femeie, ori poate nu e formată din bărbat și femeie (?), analizăm… . PMP-ul, având-ul în frunte, pe artizanul domn Traian Băsescu, are un singur țel, lupta cu ”sistemul”, care hopaaaa, a fost creat chiar de domnul Traian Băsescu, fapt recunoscut senin de dânsul. Întrebarea este simplă, poate ne spune liderul PMP, când a avut o atitudine demnă, atunci ori acum? Eu cred că niciodată. Vorbim doar de dânsul deoarece, în rest, partidul nu există. Deci pe dreapta avem un culoar lăsat liber, de mai multe structuri politice declarate de dreapta, dar impotente politic. Ce lipsește în România? Un lider cu viziune politică (poate își mai amintește cineva de Corneliu Coposu) și un partid cu adevărat de dreapta. Ce urmează? Simplu: PSD-ul este ”obligat” să guverneze, fiindcă dreapta nu există, deloc…

AR

*Captură ecran după pnl.ro/despre-noi/angajamentul-nostru/programul-de-guvernare, 24.10.2017, ora 14:59

InfoAzi

Astazi in lume. Astazi online.