In Israel, la Ierusalim, la Zidul Plangerii, au fost descoperite mai multe monede, care ar putea schimba radical data construirii templului

Ierusalim – un numar de monede gasite sub Zidul Plangerii ar putea schimba convingerea despre momentul construirii unuia dintre cele mai sacre sit-uri din lume vechi de doua milenii.

In timp s-a creditat ideea ca aceasta constructie cunoscuta de catre evrei ca Muntele Templului si de catre musulmani ca Sanctuarul Nobil a fost realizata de Irod (conducator evreu ce a decedat in anul 4 d.H). Constructia lui Irod a inlocuit si extins o constructie mult mai veche. Arheologii impreuna cu Autoritatea Israeliana de Antichitati a descoperit monede sub fundatia din partea de vest ce au stampila proconsulului roman ce a condus zona la 20 de ani dupa moartea lui Irod. Se considera astfel ca nu Irod a realizat constructia. Cele 4 monede au fost stampilate in anul 17 d.H. de catre oficialul Valerius Gratus. Acesta l-a precedat pe Pontius Pilate. Monedele au fost descoperite intr-o baie rituala care au precedat construirea complexului renovat.

InfoAzi

Astazi in lume. Astazi online.