In Romania, reprezentantul Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, Greg Konieczny, a declarat ca in ultimii 3 ani Hidroelectrica a avut pierderi de peste 350 milioane de euro din cauza contractelor cu baietii destepti din energie…

In cazul in care Hidroelectrica vindea pe piata libera ar fi obtinut cu peste 350 milioane de euro mai mult din 2009 si pana in 2011, a declarat managerul FP. De asemenea, acesta a declarat ca si Nuclearelectrica a avut pierderi, din cauza contractelor dezavantajoase, de peste 60 milioane de euro, in ultimii doi ani.

Konieczny a sustinut importanta privatizarilor subliniind legatura dintre privatizare si rentabilitate, fapt dovedit in cazul Petrom. Konieczny a mentionat ca pana la privatizare, compania a avut pierderi, dupa care a obtinut profituri importante.

Konieczny a sustinut ca Statul ar putea obtine cca 3,5 miliarde de euro din listarea la bursa a Hidroelectrica si Nuclearelectrica. Din cele 3,5 miliarde euro obtinute din IPO-ul celor doua companii, 2,2 miliarde de euro ar obtine statul din vinderea pachetului minoritar al Hidroelectrica si 1,3 miliarde euro in cazul Nuclearelectrica. Konieczny a precizat ca toate acestea se intampla in cazul in care Statul tot ar pastra controlul acestora.

InfoAzi

Astazi in lume. Astazi online.