In SUA, la Washington DC, Franklin D. Roosevelt este investit ca si cel de al 32-lea presedinte SUA

In 4 martie 1933, in apogeul Marii Depresii economice, Franklin Delano Roosevelt, a fost inaugurat ca cel de al 32-lea presedinte al Statelor Unite.

Nascut intr-o familie bogata, in Hyde Park, New York in anul 1882, Roosevelt era var de gradul cinci cu Theodore Roosevelt, cel de al 26-lea presedinte al SUA (1901 – 1909).
In 1905, Franklin Roosevelt se casatoreste cu cu Anna Eleanor Roosevelt, nepoata lui Theodore Roosevelt. In 1910 castiga alegerile pentru Senat in statul New York din partea democratilor. In 1921 se imbolnaveste de poliomieliata si ramane paralizat.
In 1932 este nominalizat de Partidul Democrat sa candideze la presedintia SUA.
Roosevelt impreuna cu Congresul American a luat decizii promptein primele 100 de zile ale mandatului sau. Desi dur criticat de lumea afacerilor, Roosevelt este reales pentru al doilea mandat fara probleme. In timpul celui de al doilea mandat Roosevelt s-a confruntat cu problema celui de al doilea razboi mondial. Reales de americani, s-a dovedit extrem de eficient dupa decembrie 1941 o data cu intrarea Statelor Unite in razboi. Sub îndrumarea lui Roosevelt, America a devenit “pazitorul si stindardul democratiei mondiale”.
Roosevelt moare in somn la varsta de 63 de ani, in urma unei hemoragii cerebrale masive.

InfoAzi

Astazi in lume. Astazi online.