In Tara Romaneasca, la Bucuresti, are loc Campania de la Bucuresti, prin care oastea Imperiului Habsburgic l-a indepartat de pe tron pe Domnul Nicoale Mavrocordat, primul domn fanariot

Campania de la Bucuresti a fost o operatiune militara, prin care oastea Imperiul Habsburgic, a patruns in Tara Romaneasca si a incercat sa il prinda pe primul domn fanariot al Tarii Romanesti, Nicolae Mavrocordat(Domn al Tarii Romanesti intre 21 ianuarie 1716 – 25 noiembrie 1716 si martie 1719 – 3 septembrie 1730).

Campania are loc in contextul Razboilului Austro-Otoman(1716-1718). Mai multi boieri din Tara Romaneasca il anunta pe comandantul trupelor habsburgice, Generalul Stephan Steinville, asupra oportunitatii prinderii domnului fanariot Nicolae Mavrocordat. Comandatul austriac, decide capturarea Domnului si il trimite pe Capitanul Stephan Detine von Pidova cu un corp de oaste sa il captureze pe Domn. Oastea intra in secret in Tara Romaneasca si in noaptea de de 13(24 noiembrie SV)-14 (25 noiembrie SV) 1716, patrunde in Bucuresti, prin Colentina, profitand de slaba aparare a garnizoanei, capturandu-l pe Domn si intreaga sa familie, care este dus la Brasov si tinut ostatic pana in 1718.

InfoAzi

Astazi in lume. Astazi online.