Războaiele Revoluționare Franceze: Armata de Nord, sub comanda lui Jean-Baptiste Donatien de Vimeur, conte de Rochambeau, invadează Tările de Jos, parte a Sfântului Imperiu Roman

Pentru a finanța războiul guvernul emite trei sute de milioane de assignants. Adunarea Legislativă ordonă înființarea a 31 de noi batalioane în cadrul armatei. Regimentul de cavalerie Royal-Allemand, al armatei franceze, format din mercenari germani, dezertează și se alătură coaliției austro-prusace. Sunt urmați de regimentele de husari.

Între timp, Adunarea ordonă, deporatrea tuturor preoților care nu au semnat Constituția Civilă a Clerului și nu au depus jurământ de credință guvernului. Totodată decid și ridicarea unei armate formate din douăzeci de mii de voluntari care urmează să fie staționată în afara Parsiului. În plus se dorea dizolvarea Gărzii Regale, suspectată de a fi prea loială Regelui și anti-revoluționară. Ludovic al XVI-lea este din nou, nevoit să respingă aceste legi. Garda Regală va fi însă dizolvată la sfârșitul lui mai, iar comandantul ei, Ducele de Brissac, arestat imediat.

*[1]

InfoAzi

Astazi in lume. Astazi online.