Regalitas

Intr-un mesaj simplu si plin de caldura de Craciun am descoperit intreaga noastra istorie. Ganduri asternute pentru fiecare suflet prezent (militari, sotiile si copii lor, oameni in varsta, medici, profesori, parinti, tineri, romani de orice confesiune etc.) si pentru sufletele inaintasilor nostri.

Citindu-i mesajul m-am intrebat cum ar fi aratat Romania astazi daca in 1990 am fi ales alta cale? Ce imagine am fi exportat? Cum ne-ar fi privit celelalte state? Cum ar fi reusit El sa ne prezinte si, mai ales, reprezinte in fata lumii? Cum ar fi fost sa votam doar pentru Parlament si, deasupra lor, sa stea un personaj de istorie care, cu adevarat, isi iubeste tara? Imi aduc aminte ca in anii ’90 toate rudele mele erau impotriva lui. Acum, dupa experienta Basescu, si cu inca vreo douazeci de ani in plus mi-au marturisit ca le pare rau ca nu au inteles atunci ca ar fi fost mai bine ca El sa revina.

Urmeaza o modificare a Constitutiei si poate ca, pentru prima data, ar trebui serios sa ne gandim ca ar fi bine sa facem un referendum, asa cum au propus o parte din cei din USL, referitor la forma de guvernamant. Un personaj recunoscut si de vest si de est. Un om care a strabatut noua decenii asteptandu-ne. Un om pe care nu il veti auzi niciodata invrajbind categoriile sociale, care nu va declara pe nimeni tradator, care nu va iesi sa ne spuna ca taie salarii si pensii. Un om al carui discurs in Parlament a unit in cateva minute o tara. Un om care se mandreste cu noi si care nu ne va spune niciodata sa plecam in alte zari daca, aici, nu ne place. Poate ca a venit timpul sa nu ne mai autoflagelam si sa intelegem ca acum, in ceasul de pe urma, El, Mihai Rex, ne poate uni, ne poate reprezenta demn.

SD

*Imagine header – familiaregala.ro

InfoAzi

Astazi in lume. Astazi online.