S-a nascut Constantin Ionescu-Mihaesti, unul dintre intemeietorii Institutului Ion Cantacuzino
Constantin Ionescu-Mihaesti s-a nascut la 12 septembrie 1883 in Bucuresti si a decedat pe 14 aprilie 1962 in Bucuresti. Este unul din intemeietorii Institutului Ion Cantacuzino. A contribuit la cercetarea virusilor dar si a imunologiei. A organizat producerea vaccinului polio. Unul dintre fondatorii scolii medicale romanesti si in special ai patologiei experimentale. A studiat medicina in tara si a primit o bursa de un an in S.U.A. Aici a lucrat la la Universitatea John Hopkins din Baltimore si la Universitatea Columbia din New York, a facut un stagiu la Harvard Medical School din Boston, in 1923.
In timpul stagiului din Statele Unite a publicat o lucrare asupra fenomenului Twort d’Herelle. Impreuna cu D. Combiescu a publicat o lucare asupra imunitatii in infectia carbunoasa, in care emitea ipoteza fenomenului de recombinare a virusurilor. A studiat limfogranulomatoza veneriene (boala Nicholas-Favre). In 1925 a plecat la Londra, pentru un stagiu la Institutul Lister. La intoarcere a fost repartizat la Institutul Ion Cantacuzino din Bucuresti.
A lucrat cu renumitul profesor pana la decesul acestuia, in 1936, si i-a urmat la conducerea institutului. Sub conducerea sa au fost ridicate inca doua corpuri de cladire si s-a preparat vaccinul polio inactivat, s-au luat masurile de preparare in masa a vaccinului polio viu atenuat.
Studiile sale indomeniul microbiologiei au dus la observatii importante. Impreuna cu A. Tupa a sesizat fenomenul recombinarii virusurilor. Cei doi cercetatori au izolat in timpul cunoscutei epidemii de poliomielita din 1927–1929 tulpini „blande” de virus polio. Susele de virus neagresive s-au potentat prin amestecarea lor.
Din 1930 a predat la catedra de bacteriologie a Institutului de Medicina si Farmacie din Bucuresti, ramasa vacanta dupa moartea lui Victor Babes. A fost membru titular al Academiei Romane din 1945, vicepresedinte al Societatii Romane de hematologie, infiintata in 1932 de I. Cantacuzino. A fost membru fondator al Asociatiei Romane pentru Strangerea Legaturilor cu Uniunea Sovietica (ALRUS). De asemenea, era colectionar de carti rare si tablouri.