S-a nascut Nostradamus (Michel de Nostre-Dame), astrolog, matematician si medic francez

Michel de Nostredame, cunoscut ca si Nostradamus, s-a nascut in 14 decembrie(21 decembrie, dupa alte surse) 1503 in Saint-Remy-de-Provence, Franta si a decedat in 2 iulie 1566 in Salon-de-Provence, Provence, France. A fost un farmacist si cabalist francez, cunoscut pentru profetiile sale cuprinse in lucrare Les Propheties.

Noastradamus a fost admis la 15 ani la Universitatea din Avignon, pentru studiile de bacalaureat, unde a studiat timp de un an. A parasit Universitatea din Avignon, datorita izbucnirii epidemeiei de ciuma. Dupa propriile sale relatari a calatorit prin Franta, timp de 8 ani, studiind si producand diverse remedii naturale din plante. In 1529, este admis la Universitatea din Monteplier, pentru studii de medicina. Este exmatiriculat de la universitate, deoarece se descopera ca a fost farmacist, care facea comert cu leacuri naturale (fapt interzis de statutele universitatii). Dupa exmatriculare, lucreaza in continuare ca si farmacist. Devine cunoscut cand creaza o pilula roz, despre care afirma ca ar fi fost un leac pentru ciuma.

In 1531, este invitat la Agen, unde se va casatori (va avea doi copii). In 1534, in urma unei noi epidemii de ciuma, sotia si cei doi copii ii mor. Nostradamus, isi reia calatoriile prin Franta si probabil prin Italia. In 1547, se stabileste in Salon-de-Provence, unde se recasatoreste cu o vaduva bogata, Anne Ponsarde, cu care va vea 6 copii. Dupa o vizita in Italia, renunta la practicarea medicinii, orientandu-se spre stiintele oculte. In 1550, scoate un almanah, sub numele de Nostradamus, prin care isi facea cunoscute prezicerile. Succesul il determina sa publice anual un almanah. In 1555 se decide sa publice 1000 de profetii, asupra viitorului. Profetiile sunt scrise, in versuri, intr-un stil eclectic astfel incat sa evite o condamnare din partea Inchizitiei. In urma marelui succes al profetiilor, este chemat de Regina Frantei, Caterina de Medicis, la Curtea Regala Franceza, unde va ocupa un post de consilier. Les Propheties au fost publicate in 3 volume si contin profetii asupra viitorului pe termen lung. Multe dintre profetiile sale se refera la dezastre, boli si alte catastrofe care se vor abate asupra omenirii. O parte din profetiile sale se considera ca s-au indeplinit.

InfoAzi

Astazi in lume. Astazi online.