S-a nascut Victor Babes, bacteriolog si morfopatolog roman, fondator al scolii romanesti de microbiologie, membru al Academiei Romane

Victor Babes, s-a nascut in 4 iulie 1854, la Viena si a incetat din viata la 19 octombrie 1926, Bucuresti. A fost un bacteriolog si morfopatolog roman, fondator al scolii romanesti de microbiologie, membru al Academiei Române din 1893.

A studiat medicina la Budapesta, apoi la Viena, unde si-a luat doctoratul. Isi începe cariera în Budapesta ca asistent în laboratorul de Anatomie Patologica (1874 – 1881). În urma descoperirilor lui Louis Pasteur, este atras de microbiologie si pleaca la Paris unde lucreaza un timp în laboratorul lui Pasteur. In 1885, publica, impreuna cu Victor Cornil, primul tratat de bacteriologie intitulat “Les bactéries et leur rôle dans l’anatomie et l’histologie pathologiques des maladies infectieuses”. Intre 1885 – 1886 lucreaza în Berlin în laboratoarele lui Rudolf Virchow si Robert Koch. În 1881 primeste titlul de profesor asociat (doctor-docent) iar în 1885 postul de profesor de Histopatologie la Universitatea din Budapesta. În 1887 este chemat la Bucuresti ca profesor la catedra de Anatomie Patologica si Bacteriologie.

InfoAzi

Astazi in lume. Astazi online.