Sa traiti bine? Sa votati bine!

Anul 2004! Traian Basescu ales presedinte! Toata lumea spera sa traiasca bine asa cum clama pe la toate colturile cel care, in 2006 si mai apoi in 2012, urma a fi suspendat. Intre 2004 si 2008 guvernarea Tariceanu ii tine piept lui Basescu, din 2008 insa vine la Palatul Victoria presul ideal al lui Zeus, nimeni altul decat Emil Boc.

Ce spunea si striga Basescu de la tribuna cotrocenista se indeplinea pe nesimtite de catre micul sau om de serviciu numit premier (de vreo patru, poate cinci ori…scuze dar am pierdut numaratoarea). Taieri de salarii, inchiderea spitalelor, indexarea pensiilor, micsorarea alocatiilor pentru mame si copii etc., toate erau indeplinite fara nici un fel de riposta din partea materiei portocalii. Nu uitati ca toate acestea au fost realizate de catre Basescu pe fondul acelui „Sa traiti bine” pe care il racnea din piete, de anul nou, cu sticla de sampanie (de aceasta data) in mana.

In 2009, dupa ce Videanu iesea din jumatate in jumatate de ora sa ne anunte cat de multe voturi strange patronul sau spiritual, sunandu-l apoi pe Viorica, Basescu ne anunta…asa pe dupa miezul noptii, usor chiar spre bine abtiguit, ca ne-a ciuruit pe toti. Un fleac! In ianuarie a.c. iesea pe posturile de televiziune impotriva lui Arafat…tot in dorinta lui nestramutate de a tari bine din punct de vedere medical.

In 2012 insa s-a schimbat calimera. Suspendat, Basescu a patinat malad intre optiuni de combat si a ales calea cea mai simpla de a iesi din confruntarea cu populatia electoare. Trupa lui de forta a intrat in actiune, varf de lance fiind Monica Macovei secondata de catre M R Ungureanu si Mihail Neamtu. Sa nu-i uitam pe Cristoiu, Pora, Turcescu si compania. Doamna Udrea a fost pusa putin la pastrare pentru a nu ii mai strica imaginea prezidentului. Pentru ca eram prea multi au cerut ajutorul lui Barosso si Reding … vajnicii reprezentanti a PPE (Partidului Popular European) care pierde, rand pe rand, alegerile in statele membre ale UE. Si uite asa …. 7,4 milioane de voturi ale celor care am iesit la vot in 2012 pentru ca nu-l mai dorim presedinte s-au pierdut sub fusta binevoitoare a Cancelarului Merkel… Si uite asa …domnul Basescu, din presedinte ales a devenit guvernator sustinut in functie de porti vremelnice straine.

Ati trait bine? Unii poate ca da. Cei care au interese si culoare portocalie. Cei care sunt supusi ai unui individ care nu poate fi in stare sa inteleaga democratia si dorinta electoratului. Asa ca, va intreb din nou. Ati trait bine? Daca da, votati-i! Daca nu…Sa votati bine! Cele 7,4 milioane de votanti au nevoie de sprijin. Au nevoie sa reusiti sa va ridicati din scaun pe 9 decembrie 2012 si sa-i aratati odata pentru totdeauna unui golan de cartier ca Romania stie ce vrea. Romania este puternica, este mandra, nu vrea sa fie calcata in picioare si ca are un cuvant de spus in lumea asta in care exista. Sa votati bine!

SD

*Imagine header – Conventia PD-L 2013 – Traian Băsescu; Traian Băsescu, la Convenția națională extraordinară a Partidului Democrat-Liberal, 23 martie 2013 În planul secund: Gheorghe Ștefan, Emil Boc, Elena Udrea, Florin Popescu, ?, Teodor Paleologu | Răzvan Socol

InfoAzi

Astazi in lume. Astazi online.