Ziua Nationala a Porcului (SUA)
„National Pig Day” este o sarbatoare americana, instituita in 1972, la initiativa unor surori. Ellen Stanley, o profesoara din Lubbock, Texas, si Mary Lynne Rave din Beaufort, North Carolina, au decretat singure ca porcul merita si el sa fie sarbatorit intr-o zi din an si au ales ziua de 1 martie, pe care au propus-o simultan autoritatilor din cele doua state. Scopul declarat a fost acela de a „recunoaste meritele celui mai gustos animal domestic”, adesea desconsiderat pe nedrept in multe gospodarii.
De Ziua Porcului, scolile fac excursii la gradinile zoologice din apropiere si, eventual, la ferme ecologice unde se cresc porci. Si purceii din locuintele proprii se bucura de atentie si primesc mancare speciala, multi dintre ei fiind ornati cu fundite multicolore. Crescatorii de animale organizeaza asa-numitele „petreceri ale porcului”, la care se bea punch roz si se servesc numai delicatese obtinute din carnea porcului. Cateva organizatii pentru protectia animalelor si unele grupuri de vegetarieni sarbatoresc, in semn de protest, Ziua untului de arahide.
In orasul Lexington, din statul american Kentucky, se organizeaza o parada si o expozitie de obiecte de arta cu si despre porci. Sute de modele de pusculite in forma de purcel, bibelouri si tablouri sunt scoase din case si aduse la muzeul care dureaza o singura zi. Copiii fac concursuri de sculptat purcei din radacini si amuzante intreceri de grohait, iar purceii se intrec la curse cu obstacole sau sarind in piscine.