Certitudinea Victor Ciorbea

Dl. Ciorbea a constituit pentru multi un simbol al sindicalismului de dreapta, care a inteles valorile democratiei si a inteles sa lupte pentru ca democratia sa triumfe in Romania. Venirea sa in 1996, la Primaria Capitalei, ca exponent al PNTCD, a constituit o prima certitudine ca lucrurile se vor indrepta spre normalitate, iar Bucurestiul va avea un primar care ii va scoate la lumina valorile si nu doar partile urate. Dupa ce Conventia Democratica a castigat alegerile, iar PNTCD l-a nominalizat pe dl. Ciorbea ca si Prim Ministru, toata lumea a inteles ca a trebuit sa paraseasca Bucurestiul pentru a salva tara, marcata profund de marasmul rosu a unei guvernari PSD-iste paguboase si falimentare. Dl. Ciorbea s-a bucurat atat de o mare simpatie, cat si de o sustinere deplina din partea PNTCD. Toata lumea privea spre guvernul condus de Domnia sa ca o salvare de la faliment.

Nu a rezistat mult, datorita jocului de glezne facut de PD-ul d-lui Petre Roman, prin bratul sau Ministrul de atunci, Traian Basescu, iar guvernul a cazut cu trosnete, inainte de a putea face mare lucru. Ciorbea s-a bucurat si atunci de sprijinul tuturor, dar a preferat sa paraseasca partidul care l-a propulsat in functii incercand o aventura politica lamentabila, dar care a slabit drastic PNTCD-ul. L-am regasit pe dl. Ciorbea dupa 2000, luptand pentru renasterea PNTCD, conform cu principiile seniorului Corneliu Coposu. I-am admirat tenacitatea in a sustine cauza dreapta in PNTCD, in opozitie totala cu impostorul Aurelian Pavelescu.

Cand a candidata pe listele PNL in 2012, am considerat ca PNL-ul da o mana de ajutor adevaratului PNTCD, intorcand un sprijin oferit de PNTCD, PNL-ului in 1996. Am tot asteptat ca sa vad ceva din partea d-lui Ciorbea, o actiune o declaratie, ceva care sa arate ca lupta pentru PNTCD, degeaba, dl. Ciorbea, si-a vazut, se pare, ciorba incalzita de scaunul de senator si s-a dedat la aranjamente politice personale. Surprinderea a fost mare, dl. Ciorbea, a devenit un suporter infocat al PSD-ului pe care il combatuse ani in sir. A uitat complet cine e PSD-ul si in schimbul unei functii, de Avocat al poporului, a fost cumparat de PSD, ca la targul de vite. Dl. Ciorbea, din mare democrat, a ajuns o biata leguma, in ciorba PSD-ului, uitand ca in Romania, din pozitia pe care dansul o ocupa acum, cea de Avocat al poporului, trebuie sa apere statul de drept si nu PSD-ul.

Am ramas profund mirat, ca dl. Ciorbea, tace malc, la recentul abuz al PSD-ului de a suspenda o lege organica, pentru a-si legifera furtul unor primari de la diverse alte partide. Cert este ca dl. Ciorbea, a uitat invatamintele seniorului Coposu, ca principiile nu se negociaza, punand totul pe taraba si uitand de tot, pentru o biata functie, devenind un umil servitor al celor pe care ii critica cu vehementa pana mai acum cativa ani. Victor Ciorbea, este o certitudine, din pacate negativa, ca totul se negociaza si care intareste o alta certitudine, ca Domnia sa a ramas un comunist, gata sa sa isi vanda si constiinta, contra unei pungi de arginti.

A.R.

*imagine header – evz.ro

InfoAzi

Astazi in lume. Astazi online.